Super jelo

GULAŠ OD PEČURAKA KOJI JE UKUSNIJI ČAK I OD ONOG S MESOM: Bukovače ili vrganji ovom jelu daju POSEBNU ČAR

Recept za gulaš od pečuraka mora imati svaka domaćica, gosti i ukućani će biti oduševljeni!

Recepti
Autor:
GULAŠ OD PEČURAKA KOJI JE UKUSNIJI ČAK I OD ONOG S MESOM: Bukovače ili vrganji ovom jelu daju POSEBNU ČAR
Recept za gulaš od pečuraka, Foto: Profimedia

Ako niste ljubitelj mesa, a i ako želite da napravite pauzu od njega, izvolite baš dobar predlog za ukusan ručak. Poslužite ga uz pirinač, testeninu i neku dobru salatu.

Sastojci:

  • 2 glavice luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 grančica ruzmarina
  • 4 krompira
  • maslinovo ili suncokretovo ulje
  • 1/2 kg vrganja (ili šampinjona)
  • 2 kašike ajvara
  • so, biber
  • sirće
Pečurke
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Na maslinovom ulju prodinstati sitno naseckan crni i beli luk i ruzmarin. Doliti vodu, dodati vrganje i tri krompira isečena na kockice, a jedan krompir neka bude ceo. Dodati so i ajvar (ako nemate ajvar, možete dodati jednu veliku ili dve manje crvene paprike, iseckane što sitnije).

2. Kuvati oko 45 minuta na laganoj vatri, pred kraj kuvanja dodati biber i kašiku sirćeta.

3. Na kraju ceo skuvan krompir izgnječiti viljuškom i dodati ponovo u gulaš.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs