Ako niste ljubitelj mesa, a i ako želite da napravite pauzu od njega, izvolite baš dobar predlog za ukusan ručak. Poslužite ga uz pirinač, testeninu i neku dobru salatu.
Sastojci:
- 2 glavice luka
- 4 čena belog luka
- 1 grančica ruzmarina
- 4 krompira
- maslinovo ili suncokretovo ulje
- 1/2 kg vrganja (ili šampinjona)
- 2 kašike ajvara
- so, biber
- sirće
Priprema:
1. Na maslinovom ulju prodinstati sitno naseckan crni i beli luk i ruzmarin. Doliti vodu, dodati vrganje i tri krompira isečena na kockice, a jedan krompir neka bude ceo. Dodati so i ajvar (ako nemate ajvar, možete dodati jednu veliku ili dve manje crvene paprike, iseckane što sitnije).
2. Kuvati oko 45 minuta na laganoj vatri, pred kraj kuvanja dodati biber i kašiku sirćeta.
3. Na kraju ceo skuvan krompir izgnječiti viljuškom i dodati ponovo u gulaš.