S njima nema greške - napravićete ih začas, a obožavaju ih svi - od namlađih do najstarijih. Idealne su i za posluženje kada vas gosti iznenade.
Sastojci:
- 8 parčadi starog hleba
- 4 manja paradajza
- 4 manje mocarele
- 50 g putera
- 2 čena belog luka
- so, origano
- svež bosiljak
![bruskete](/data/images/2023/08/01/15/332315_profimedia0528699266_ff.jpg?ver=1690902526)
Priprema:
1. Ostaviti puter 15 minuta na sobnoj temperaturi.
2. U činijici viljuškom izgnječiti puter, dodati malo soli i ispasiran beli luk. Paradajz i mocarelu iseći na kolutove.
3. U tosteru ispeći hleb ili ga zagrejati u rerni. Dok je još topao, namazati ga puterom s belim lukom, pa na njega slagati kolut paradajza, pa kolut mocarele, paradajz, pa mocarelu.
4. Posuti origanom, ukrasiti svežim bosiljkom i poslužiti.