S njima nema greške - napravićete ih začas, a obožavaju ih svi - od namlađih do najstarijih. Idealne su i za posluženje kada vas gosti iznenade.

Sastojci:

  • 8 parčadi starog hleba
  • 4 manja paradajza
  • 4 manje mocarele
  • 50 g putera
  • 2 čena belog luka
  • so, origano
  • svež bosiljak
profimedia0528699266.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

1. Ostaviti puter 15 minuta na sobnoj temperaturi.

2. U činijici viljuškom izgnječiti puter, dodati malo soli i ispasiran beli luk. Paradajz i mocarelu iseći na kolutove.

3. U tosteru ispeći hleb ili ga zagrejati u rerni. Dok je još topao, namazati ga puterom s belim lukom, pa na njega slagati kolut paradajza, pa kolut mocarele, paradajz, pa mocarelu.

4. Posuti origanom, ukrasiti svežim bosiljkom i poslužiti.

Recept za omiljene bruskete Italijana će vas osvojiti pri prvom zalogaju!