Sastojci:
- 3 jaja
- 3 kašike pavlake
- 200 g šećera
- vanilin šećer
- prašak za pecivo
- gotove kore
- ulje za podmazivanje
- 6 kašika mlevenog keksa
- kajsije
za sirup:
- 2 šolje vode
- 1 šolja šećera
Priprema:
Odvojiti žumace od belanaca, pa umutiti belanca, a zatim dodati i žumanca, pavlaku, šećer i vanilin šećer, pa sve dobro umutiti. Dodati prašak za pecivo, pa umutiti.
Podmazati pleh, a zatim pakovanje kora za pitu podeliti na pola, pa ređati u pleh prvu polovinu.
Premazati filom, a zatim staviti još jednu koru preko, pa opet premazati.
Ređati kore i premazivati sve dok se ne potroši prvi deo, pa preko poslednje premazati fil i posuti keksom. Poređati isečene kajsije, staviti koru preko pa premazati filom, ponoviti postupak dok se kore ne potroše.
Iseći pitu na kocke i preliti ostatkom fila. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta.
Sirup: Sipati u šerpu vodu i šećer i kuvati do ključanja. Pitu preliti sirupom.