PRELIVENA PITA SA KAJSIJAMA, OD GOTOVIH KORA: Rastresita i mekana, gotova za tili čas

Donosimo vam najbolji recept za prelivenu pitu sa kajsijama, kojoj je teško odoleti.

Recepti
Autor:
PRELIVENA PITA SA KAJSIJAMA, OD GOTOVIH KORA: Rastresita i mekana, gotova za tili čas
Foto: Printscreen Youtube/ Uvek Ukusno

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 3 kašike pavlake
  • 200 g šećera
  • vanilin šećer
  • prašak za pecivo
  • gotove kore
  • ulje za podmazivanje
  • 6 kašika mlevenog keksa
  • kajsije

za sirup:

  • 2 šolje vode
  • 1 šolja šećera

Priprema:

Odvojiti žumace od belanaca, pa umutiti belanca, a zatim dodati i žumanca, pavlaku, šećer i vanilin šećer, pa sve dobro umutiti. Dodati prašak za pecivo, pa umutiti.

Podmazati pleh, a zatim pakovanje kora za pitu podeliti na pola, pa ređati u pleh prvu polovinu.

pita sa kajsijama
foto: Printscreen Youtube/ Uvek Ukusno

Premazati filom, a zatim staviti još jednu koru preko, pa opet premazati.

pita sa kajsijama
foto: Printscreen Youtube/ Uvek Ukusno

Ređati kore i premazivati sve dok se ne potroši prvi deo, pa preko poslednje premazati fil i posuti keksom. Poređati isečene kajsije, staviti koru preko pa premazati filom, ponoviti postupak dok se kore ne potroše.

pita sa kajsijama
foto: Printscreen Youtube/ Uvek Ukusno

Iseći pitu na kocke i preliti ostatkom fila. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta.

Sirup: Sipati u šerpu vodu i šećer i kuvati do ključanja. Pitu preliti sirupom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs