Ledene kiflice su savršena poslastica za vrele letnje dane, a ukus podseća na vanilice! Svakoga osvoje fenomenalnim ukusom, već posle prvog zalogaja, jer su prosto neodoljive! I što duže stoje, to su svežije i mekše!

Sastojci:

  • 1 šolja masti
  • 3 šolje brašna
  • 2 žumanca
  • 1 celo jaje
  • kocka kvasca
  • po ukusu džema od kajsija ili nekog drugog
  • nekoliko kašika prah šećera
  • 2 kesice vanil šećera

Način pripreme:

Mast dobro istrljajte rukama zajedno sa brašnom, zatim dodajte jaje i žumanca i predhodno uskisao kvasac u malo toplog mleka sa dodatkom kašičice šećera. Dobro umesite testo i stavite ga u čistu kuhinjsku krpu. Krpu povežite gumicom i spustite je u duboku vanglu (lonac) i ostavite da stoji sve dotle dok testo ne ispliva na površinu vode.

Testo izvadite iz krpe, podelite ga na nekoliko jufki i svaku jufku lagano oklagijom rastanjite na pobrašnjenoj površini debljine 1 cm. Secite na osmine i na svaku osminu stavljajte džem ili pekmez. Uvijajte u kiflice i ređajte na podmazan pleh. Tako uradite i sa ostalim testom, po savetima Coolinarke.

Kiflice pecite na umerenoj vatri dok blago ne porumene. Pečene uvaljajte u prah šećer, zamirisan vanilom. Dobre su tople ali još bolje kada se ohlade. Mogu dugo da stoje, i sve su lepše i lepše!

00:57
kiflice od prhkog testa sa višnjama Izvor: instagram/cookistwow
NE PROPUSTITEReceptiVLAŠKE KIFLE: Testo meko i sveže 2 dana - Napravite ih večeras i imaćete i večeru i doručak sutradanReceptiNAJUKUSNIJE KIFLICE BEZ BELOG BRAŠNA I ULJA: Testo je vazdušasto i danima ostaje sveže, a jedu se bez GRIŽE SAVESTIReceptiPREUKUSNE KUPUS KIFLICE PO PROVERENOM RECEPTU VOJVOĐANSKIH DOMAĆICA: Ostaju sveže danima, a punite ih SA ČIM ŽELITEReceptiKOKOS KIFLICE BEZ KVASCA: Rustično testo od piva, puno fila od džema

Recept za neodoljive ledene kiflice odmah zamišite, jer smo sigurni da će vam ga tražiti svako ko ih proba!