LEDENE KIFLICE SU IDEALAN SLATKIŠ ZA VRELE DANE, LEPŠE SU ŠTO DUŽE STOJE: Danima ostaju sveže i mekane, ukus je NEOPISIV

Recept za neodoljive ledene kiflice odmah zamišite, jer smo sigurni da će vam ga tražiti svako ko ih proba!

Recepti
19:41h Autor:
LEDENE KIFLICE SU IDEALAN SLATKIŠ ZA VRELE DANE, LEPŠE SU ŠTO DUŽE STOJE: Danima ostaju sveže i mekane, ukus je NEOPISIV
Recept za neodoljive ledene kiflice, Foto: Printscreen Youtube - Sašina Kuhinja

Ledene kiflice su savršena poslastica za vrele letnje dane, a ukus podseća na vanilice! Svakoga osvoje fenomenalnim ukusom, već posle prvog zalogaja, jer su prosto neodoljive! I što duže stoje, to su svežije i mekše!

Sastojci:

  • 1 šolja masti
  • 3 šolje brašna
  • 2 žumanca
  • 1 celo jaje
  • kocka kvasca
  • po ukusu džema od kajsija ili nekog drugog
  • nekoliko kašika prah šećera
  • 2 kesice vanil šećera

Način pripreme:

Mast dobro istrljajte rukama zajedno sa brašnom, zatim dodajte jaje i žumanca i predhodno uskisao kvasac u malo toplog mleka sa dodatkom kašičice šećera. Dobro umesite testo i stavite ga u čistu kuhinjsku krpu. Krpu povežite gumicom i spustite je u duboku vanglu (lonac) i ostavite da stoji sve dotle dok testo ne ispliva na površinu vode.

Testo izvadite iz krpe, podelite ga na nekoliko jufki i svaku jufku lagano oklagijom rastanjite na pobrašnjenoj površini debljine 1 cm. Secite na osmine i na svaku osminu stavljajte džem ili pekmez. Uvijajte u kiflice i ređajte na podmazan pleh. Tako uradite i sa ostalim testom, po savetima Coolinarke.

Kiflice pecite na umerenoj vatri dok blago ne porumene. Pečene uvaljajte u prah šećer, zamirisan vanilom. Dobre su tople ali još bolje kada se ohlade. Mogu dugo da stoje, i sve su lepše i lepše!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs