Kupus kiflice kada god se prave, nestanu sa stola brzinom svetlosti! Toliko se ukusne da se niko ne može zadržati samo na jednoj, a neodoljive su i posle nekoliko dana - ostaju neverovatno sveže. Vrlo lako se prave, a mi vam donosimo najbolji recept iz Vojvodine.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 500 ml mleka
- 1 kvasac
- 2 dcl ulja
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike soli
Namaz:
- 2 žumanca
- 125gr margarina
- 2 kašičice soli
Premaz:
- 2 belanca
- semenke po želji
Način pripreme:
U mlako mleko sipati kašičicu šećera i kvasac. Kada naraste izmešati ga sa uljem i brašnom. Umesiti i ostaviti da odstoji 45 minuta. Margarin pomešati sa 2 kašičice soli i žumancetom, po savetu
Testo podeliti na 3 dela. Svaki deo premazati trećinom namaza. Urolati u rolat i seći cik cak trouglove. Svaku kiflicu premazati belancetom. Peći na 250 stepeni dok ne porumene.