Za savršen porodični ručak napravite svinjske medaljone u sosu od vrganja:

Sastojci:

  • 200 g svinjskog filea
  • 1 crni luk
  • 30 g pančete
  • 2 krompira
  • 30 g vrganja
  • 1 kašičica senfa
  • 3 kockice putera

Priprema:

Crni luk naseckati na tanje listove, pa prodinstati na ulju da zastakli, zajedno sa dva lista pančete. Krompir oljuštiti i izrendati, pa dodati luku. Naliti sa malo vode pa dinstati dok krompir ne omekša. Meso iseci na krupnije kocke, urolati u slaninu i peći na istopljenom puteru. Kada je meso pečeno dodati vrganje, a potom i jednu kašičicu senfa. Kada vrganji omekšaju dodati još jednu kockicu putera i još malo propržiti. Na kraju servirati zajedno sa krompirom.

Error in getting video.

01:00
RASINA KUHINJA Medaljoni u sosu od vrganja  Izvor: Stil
NE PROPUSTITEReceptiPREUKUSNE KUPUS KIFLICE PO PROVERENOM RECEPTU VOJVOĐANSKIH DOMAĆICA: Ostaju sveže danima, a punite ih SA ČIM ŽELITEReceptiTORTA EGIPĆANKA: Žuti fil i grilijaš joj daju šmek koji nema ni jedna druga poslasticaReceptiRECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeliReceptiSULTANOV KEBAB U JUFCI: Staro tursko jelo koje se obavezno sprema za Bajram

Naš predlog za današnji ručak su svinjski medaljoni u preukusnom sosu od vrganja.