RECEPT DANA: Svinjski medaljoni u sosu od vrganja - meso mekano kao puter, a ukus je fantastičan

Naš predlog za današnji ručak su svinjski medaljoni u preukusnom sosu od vrganja.

Recepti
Autor:
RECEPT DANA: Svinjski medaljoni u sosu od vrganja - meso mekano kao puter, a ukus je fantastičan
Recept za svinjske medaljone u sosu od vrganja, Foto: Tripod production

Za savršen porodični ručak napravite svinjske medaljone u sosu od vrganja:

Sastojci:

  • 200 g svinjskog filea
  • 1 crni luk
  • 30 g pančete
  • 2 krompira
  • 30 g vrganja
  • 1 kašičica senfa
  • 3 kockice putera

Priprema:

Crni luk naseckati na tanje listove, pa prodinstati na ulju da zastakli, zajedno sa dva lista pančete. Krompir oljuštiti i izrendati, pa dodati luku. Naliti sa malo vode pa dinstati dok krompir ne omekša. Meso iseci na krupnije kocke, urolati u slaninu i peći na istopljenom puteru. Kada je meso pečeno dodati vrganje, a potom i jednu kašičicu senfa. Kada vrganji omekšaju dodati još jednu kockicu putera i još malo propržiti. Na kraju servirati zajedno sa krompirom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs