RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli

Biftek Velington je ekstravagantan, baš kao i vojvoda od Velingtona po kojem je i dobio ime

Recepti
Autor:
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli
Kako se sprema biftek Velington?, Foto: Kurir tv

Za prave gurmanske užitke napravite biftek kojem niko neće odoleti:

Potrebno je:

  • 500 grama bifteka
  • so, biber, prstohvat kurkume
  • Kockica putera
  • 500 grama pečuraka
  • 1 glavica crnog luka
  • pakovanje lisnatog testa
  • 1 žumance
  • 100 grama pršute

Za sos:

  • Žuti šećer
  • Paradajz sos
  • Vorčester sos

Priprema: Govedinu uvaljajte u začine, pa je zapecite u tiganju na vrelom maslacu tako da se uhvati korica sa svake strane.

Razuvcite lisnato testo pa stavite preko prepržene pečurke i luk, pa potom pršutu sečenu na tanke kriške i govedinu. Zatim sve uvijte u rolat pa testo premažite sa jajetom.

Pecite oko 20 minuta na 190 stepeni Celzijusa. Dok se govedina peče, spremite sos tako što ćete zagrejati šećer, dodati mu paradajz sos i vorčester sos.

Poslužite toplo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs