Iz kuhinje Valentine Mašković ovaj put nam stiže nešto neverovatno ukusno - Sultanov kebab, tradicionalno tursko jelo koje se sprema za Bajram.

Sastojci:

  • 800 grama pilećeg mesa
  • 5-6 struka mladog crnog luka
  • 1 papričica
  • Seckana paprika i paradajz iz tegle (2-3 sveže paprike, 3 paradajza, 1 rendana šargarepa)
  • So, biber, začinska crvena paprika, suvi začin, ulje.
  • 500 grama kora za pitu.

Bešamel sos:

  • 70 grama putera
  • 2 kašike brašna
  • 500 mililitara mleka
  • so
  • biber
  • 250 grama rendanog sira
kebab.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

Priprema: Prodinstajte na ulju crni luk, mladi luk, ljutu papričicu, ljutenicu iz tegle, sitno seckano pileće meso i začine. Manju činiju iskoristite kao kalup pa u nju stavite par kora za pitu, napunite filom pa rekrijte formirajući manje loptice. Lopticu stavite u pleh i tako dok ne potrošite sav materijal. Napravite bešamel sos, pa prelijte preko punjenih kebaba. Pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 15minuta, a potom smanjite na 180 stepeni Celzijusa i pecite sve još 10minuta.

Staro tursko jelo kojem baš niko ne može odeliti svakako je sultanov kebab koji se pravi od gotovih kora za pitu