Iz kuhinje Valentine Mašković ovaj put nam stiže nešto neverovatno ukusno - Sultanov kebab, tradicionalno tursko jelo koje se sprema za Bajram.
Sastojci:
- 800 grama pilećeg mesa
- 5-6 struka mladog crnog luka
- 1 papričica
- Seckana paprika i paradajz iz tegle (2-3 sveže paprike, 3 paradajza, 1 rendana šargarepa)
- So, biber, začinska crvena paprika, suvi začin, ulje.
- 500 grama kora za pitu.
Bešamel sos:
- 70 grama putera
- 2 kašike brašna
- 500 mililitara mleka
- so
- biber
- 250 grama rendanog sira
Priprema: Prodinstajte na ulju crni luk, mladi luk, ljutu papričicu, ljutenicu iz tegle, sitno seckano pileće meso i začine. Manju činiju iskoristite kao kalup pa u nju stavite par kora za pitu, napunite filom pa rekrijte formirajući manje loptice. Lopticu stavite u pleh i tako dok ne potrošite sav materijal. Napravite bešamel sos, pa prelijte preko punjenih kebaba. Pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 15minuta, a potom smanjite na 180 stepeni Celzijusa i pecite sve još 10minuta.