RUČAK ZA DANAS: Posne pljeskavice koje su toliko ukusne da nećete ni primetiti da nemaju meso

Posne pljeskavice savršeno su ukusne, a recept je više nego jednostavan.

Recepti
14:42h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Posne pljeskavice koje su toliko ukusne da nećete ni primetiti da nemaju meso
Recept za posne pljeskavice, Foto: Shutterstock

Pljeskavice su jedno od omiljenih jela na našim prostorima i spremaju se od mesa, ali ni njihovoj posnoj verziji nećete moći da odolite. Ukoliko postite na vodi, pljeskavice pripremite prema receptu, samo što ćete umesto da ih spuštate u ulje, peći u rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Sastojci:

  • 150 g sojinih ljuspica
  • 100 g prosušene sredine od hleba
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 krompir
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 200 g brašna
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1/2 kašičice bibera
  • ulje za prženje
    Posne pljeksavice lako se prave i savršeno su ukusne
    Posne pljeksavice lako se prave i savršeno su ukusne foto: Shutterstock

    Priprema:

Sojine ljuspice potopiti u toplu vodu, da nabubre. Toplom vodom pokvasiti sredinu hleba. Luk, krompir i šargarepu ubaciti u električnu seckalicu (ili sitno izrendati), usitniti, pa sjediniti sa dobro oceđenom sojom i hlebom. Dodati začine i sa brašnom napraviti jednoličnu smesu. Brašnjavim rukama formirati loptice i malo dlanom spljeskati, pa pržiti u vrelom ulju. Vaditi pljeskavice na papirni ubrus, da upiju višak masnoće. Služiti uz prilog i salatu po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs