Leto je savršen period za isprobavanje novih ukusa, ali i za usvajanje još zdravijeg načina života, pokazujući sklonost laganim obrocima koji ne opterećuju naše telo.

Baš iz tog razloga, razmislite o pripremi jela koje će uzbuditi vaše nepce koristeći jednostavno povrće i mahunarke za savršen rezultat. Bez obzira da li ste vegan, vegetarijanac ili samo želite neko vreme da izbegavate meso i ne znate čime da ga zamenite, imamo 3 najukusnija recepta za pljeskavice bez mesa.

Prijatno!

Pljeskavice od pečuraka

  • 500 gr. belih pečuraka
  • glavica luka, sitno iseckana
  • 1/2 kašike origana
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 2 kašike lišća nane
  • malo bibera
  • 1/4 kašike aleve paprike
  • 1 seckani sušeni paradajz
  • 3 kašike ovsenih pahuljica
  • So
  • 4 kašike prezli
  • 6 kašika maslinovog ulja

Očistite pečurke vlažnom krpom. Isecite ih, stavite u blender i naseckajte. Na srednje jakoj vatri zagrejte 2 kašike maslinovog ulja. Lagano dodajte pečurke da biste uklonili tečnost. Ostavite da se ohladi. Pomešajte pečurke, seckani luk i ostatak sastojaka, osim prezli, kako biste napravili testo za pljeskavice sa pečurkama. Oblikujte lagano podmazanim rukama i prenesite ih na prezle. Pecite u podmazanoj posudi ili na roštilju oko 5 minuta sa svake strane. Poslužite uz salatu.

Isprobajte ukuse koji će vas zadiviti!