BOGAT VITAMINIMA, PREUKUSAN!

RUČAK ZA DANAS: Pečeni punjeni BATAT na 2 načina! (RECEPT)

Ukoliko ne znate šta je batat, evo prilike da saznate i isprobate njegov ukus. Odnedavno se može naći i u našim supermarketima.

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Pečeni punjeni BATAT na 2 načina! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Batat je vrsta slatkastog krompira, mada svojim izgledom ne podseća na njega. Izudženog je i pomalo nepravilnog, kao neki miks šargarepe i krompira. Iako je znatno skuplji od običnog krompira, nemojte da to bude razlog da ne spoznate lepotu nove namirnice. Sigurno će vam se dopasti.

Donosimo vam recept za savršen obrok koji ne iziskuje mnogo vremena!

Sastojci:

1. kombinacija

  • batat (slatki krompir)
  • marinirane pečurke
  • kačkavalj (narendani)
  • mladi luk
  • senf

2. kombinacija

  • batat (slatki krompir)
  • pavlaka sa seckanom mirođijom
  • listići lososa
  • čeri paradajz
  • rukola
  • masline

Priprema:

Dobro operite batat (slatki krompir), presecite ga uzdužno napola i izdubite. Željenim namirnicama napunite svaku polovinu i stavite u tepsiju, obloženu papirom za pečenje, u zagrejanu rernu. Vreme pečenja je petnaestak minuta. Viljuškom proverite da li je spreman za posluženje.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs