RUČAK ZA DANAS: Turski menemen je savršen obrok za sve zaposlene žene - gotov za 30 minuta

Turski menemen je još ukusniji kada se jede direktno iz tiganja, lepinjom uzimajući zalogaje

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Turski menemen je savršen obrok za sve zaposlene žene - gotov za 30 minuta
Menemen, Foto: Printscreen/youtube/ kuhaj i peci

Turska kuhinja je veoma slična našoj i rado joj se vraćamo. Danas vam donosimo jedan brzi recept za doručak ili ručak:

Potrebno je:

  • 4 paprike različite boje
  • 1 ljuta paprika
  • 2 glavice crnog luka
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 20 gr putera
  • 3 veća paradajza
  • 3-4 jajeta
  • malo šećera
  • po ukusu so i biber
  • seckani peršunov list
    menemen
    foto: Pritnscreen/youtube/ kuhaj i peci

Priprema: Papriku i paradajz dobro oprati. Iseckati papriku na sitne kocke, a ljutu papriku na kolutove tako da nema semenki. Paradajz oljuštiti i iseckati na sitnije kocke. U dublji tiganj staviti ulje i puter da se zagreju, dodati sitno iseckani crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast. Dodati iseckanu papriku, malo posoliti i poklopiti da se dinsta dok ne bude do pola mekana. Nakon toga dodati paradajz, malo pošećeriti, poklopiti i ostaviti da sve krčka dok paradajz ne odmekne. Možete paradajz malo ispasirati pasirkom za krompir ili samo viljuškom zgnječiti da se dobije pire. U mekano povrće razbiti 3-4 jajeta po obodu tiganja, pobiberiti i još malo posoliti sve, a onda drvenom viljuškom nežno mešati jaja da se sjedine s povrćem. Ostaviti sve još nekoliko minuta da ukrčka. Topao menem posuti sitno iseckanim peršunovim listom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs