RUČAK ZA DANAS: Tursko jelo sa mlevenim mesom i pir krompirom - savršen obrok

Divan obrok od mesa i pire krompira je savršeno jelo za celu porodicu

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Tursko jelo sa mlevenim mesom i pir krompirom - savršen obrok
Ručak, Foto: Printscreen/youtube/na Samirin način

Turska jela su pravi gurmanski događaj, a recept koji je pred vama je savršen primer toga:

Sastojci:

  • 300 grama mlevenog mesa
  • 100 grama kupusa
  • 1 jaje
  • manja glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • malo ulja
  • 3 kasike brašna
  • Začini: biber, suvi začin, so, začinska paprika, peršun

Za krompir pire:

  • 4 veća krompira
  • 50-100 grama sira po želji
  • 3 kasike mleka
  • malo soli, suvi začin i muskatnog oraščića.

Priprema: Napravite pire krompir i ostavite ga sa strane. U posebnu činiju izmešajte mleveno meso, sitno seckan crni luk, sitno seckan beli luk, jedno jaje, sitno seckan kupus i začine. Sve izmešajte dobro. Ovu smesu podelite u 7-8 loptica koje ćete staviti uvatrostalnu činiju. Loptice malo rastanjite, kao da od njih pravite korpicu. Zapecite ih u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, a potom pravite loptice od pire krompira pa ga stavite u svaku mesnu korpicu. Preko nalijte malo paradajz sosa i rendani kačkavalj, pa vratite u rernu da se sve zapeče još malo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs