Tikvice su veoma zdravo povrće koje se savršeno kombinuje u skoro svim kuhinjama:
Potrebno:
- 1 kilogram tikvica
- 4 jaja
- 4-5 kašika brašna
- 1/2 prašaka za pecivo
- 2 kašike ulje,
- so,
- biber,
- 50 grama sira
Tikvice izrendajte, pa dodajte jaja, ulje so i biber, sir i brašno sa praškom za pecivo. Umutite, pa izlijte u pleh na papir za pečenje pa zapecite oko 15 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
Fil:
- 300 grama mlevenog mesa
- 150 grama slanine
- 1 crni luk
- 1 kašika paradajz peleta
Napravite fil od mesa, luk, slaninice i paradaz peleta. Prelijte preko testa od tikvica, urolajte pa pospite sa 50 grama sira. Zapecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa na oko 15 minuta.