Punjena gnezda od mlevenog mesa, sa sočnim nadevom idealan su izbor za bogat obrok, a gosti ga posebno obožavaju. Razgrabiće se čim ga poslužite, a svi će biti siti i zadovoljni.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 100 g šampinjona
- 2 veze peršuna
- 200 g sitno iseckane svinjetine
- So
- Biber
- 1 kg mlevenog svinjskog mesa
- 100 g pršute
- 2 kisela krastavcica
- 60 g topljenig sira
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti luk, zatim dodati šampinjone, peršun, sitno iseckanu svinjetinu, so i biber. Od mlevenog mesa napraviti osam jednakih kuglica, zatim formirati gnezda. Gnezda puniti napravljenim filom, i ostalim sastojcima: pršutom, topljenim sirom kačkavaljem, i kiselim krastavcima. Gotova gneza poređati u podmazan pleh i peći 60 minuta na 180 stepeni. Kad se gnezda ispeku servirati ih po želji.
Prijatno!