Ako ste savladali osnovni način pripreme lisnate pogače, sada možete da pravite bilo koju varijantu:
Potrebno je:
- 200 mililitara voda
- 150 grama grčkog jogurta
- 100 mililitara ulja
- 1 jaje
- 35 grama kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 900 grana brašna + 200gr za posipanje
- 200 grama susama
- 250 grama sira
- 200 grama putera
- 100 mililitara ulja
Priprema: U vodu stavite grčkog jogurta, šećer, 100 ml ulja, 1 jaje, 35 grama kvasca pa izmešajte. Dodajte brašno pa umesite testo. Ostavite da se testo odmori. Podelite ga u delove pa ga onda rastanjite i filujte sa sirom i puterom. Umotajte u pogačicu i ostavite da odmori. Premažite ga puterom, a potom i susamom. Pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 40 minuta.