oBAVEZNO PROBAJTE!

LISNATA SUKANA POGAČA SA ZLATARA: Svako ko je probao, nije mogao da odoli njenom FENOMENALNOM UKUSU

Jedna od najlepših pogača po mišljenju mnogih domaćica

Recepti
09:19h Autor:
LISNATA SUKANA POGAČA SA ZLATARA: Svako ko je probao, nije mogao da odoli njenom FENOMENALNOM UKUSU
Lisnata sukana pogača sa Zlatara, Foto: Printscreen Youtube / Aurora Recepti

Svako ko je probao lisnatu sukanu pogaču sa Zlatara, nije mogao da joj odoli. Pravi se po tradicionalnom receptu, a postupak pripreme nije uopte težak. Obradujte svoje ukućane nekim novim specijalitetom, biće oduševljeni!

Za testo:

  • 600g brašna
  • 8g suvog kvasca ili (30g svežeg)
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • oko 450ml vode

Fil ( za premazivanje):

  • 200g putera
  • 100g rendanog sira
  • 3-4kašike pavlake ili kiselog mleka

Peći na 200°C (392°F) prvih 30 minuta, zatim smanjiti na 180°C (356°F) i peći još 15 minuta.

Ceo proces pripreme pogledajte u video snimku ispod:

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs