Ako ste savladali kako se pravi osnovno testo za pite i peciva, onda možete da krenete da učite i usavršavate izradu pogača:
Sastojci:
- 2 decilitra vode
- 2 decilitra kiselog mleka
- 1 jaje
- 30 grama kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičice soli
- 800 grama brašna
Potrebno za fil:
- 400 grama spanaća
- 500 grama sira
- 3 jaja
- 1 jaje za premazivanje i susam za posipanje
- 150 grama margarina ili puter za premazivanje testa.
Priprema: Umesite testo od vode, kiselog mleka, jajeta, kvasca i brašna. Ostavite da nadođe a onda ga filujte sa filom od spanaća, sira i jaja. Pogaču peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
Detaljnu pripremu pogledajte u videu.