POPAJ PITA POGAČA: Toliko je dobra da je možete jesti samu kao glavno jelo

Iako izgleda komplikovano, ali Popaj pita pogača se pravi jednostavno i lako

Recepti
10:52h Autor:
POPAJ PITA POGAČA: Toliko je dobra da je možete jesti samu kao glavno jelo
Foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentine maškovic

Ako ste savladali kako se pravi osnovno testo za pite i peciva, onda možete da krenete da učite i usavršavate izradu pogača:

Sastojci:

  • 2 decilitra vode
  • 2 decilitra kiselog mleka
  • 1 jaje
  • 30 grama kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičice soli
  • 800 grama brašna

Potrebno za fil:

  • 400 grama spanaća
  • 500 grama sira
  • 3 jaja
  • 1 jaje za premazivanje i susam za posipanje
  • 150 grama margarina ili puter za premazivanje testa.

Priprema: Umesite testo od vode, kiselog mleka, jajeta, kvasca i brašna. Ostavite da nadođe a onda ga filujte sa filom od spanaća, sira i jaja. Pogaču peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.

Detaljnu pripremu pogledajte u videu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs