Ovo je recept za savršeno testo koji uvijek uspeva, a odlično je za pripremu bilo kog vrsta peciva, bilo da želite kiflice, lepinje, hleb ili čak podlogu za picu. Uz dodatak jogurta biće bodebno mekano i vazdušasto kada ga budete ispekli, a ostaće sveže i po nekoliko dana.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 500 ml mlekaog mleka
- 200 ml jogurta
- 2 jajeta
- 2 kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 1 kocka kvasca
Priprema:
Stavite kilogram brašna u posudu pa u sredini napravite udubljenje u koje ćete da stavite malo mlakog mleka i izmrvite kvasac, pa to sve posuti kašičicom šećera. Nakon toga ostavite da kvasac nadođe. Zamesite glatko testo, prekrijte krpom i ostavite da se digne. Kada je testo dobro naraslo, od njega moežete da pravite šta god vam je volja: kiflice, pogače, hleb... U slučaju da ne potrošite celo testo isti dan, možete da ga sačuvate u frižideru i iskoristite u nekoliko narednih dana.