LISNATA POGAČA ZA POČETNIKE: Uputstvo korak po korak, uspeva baš svima

Lisnata pogača je prava kraljica slavske trpeze i zato na vreme naučite da je pripremite po pravilima

Recepti
Autor:
LISNATA POGAČA ZA POČETNIKE: Uputstvo korak po korak, uspeva baš svima
Lisnata pogača, Foto: Printscreen Youtube /kuhinja valentine mašković

Ako ste savladali izradu slavskog kolača, danas vam donosimo uputstvo za pripremu lisnate pogače. Ova pogača uspeva baš svima:

Potrebno je:

  • 700 grama brašna + 50 grama za mešenje
  • Voda
  • Kvasac
  • So
  • Šećer
  • Ulje
  • Jaje

Priprema: Uvek upamtite da pored dve osnovne namirnice, vode i brašna, za pravljenje pogače je potrebno i 5 namirnica.

Brašno prosejte i stavite ga u veliku vanglu. U sredinu brašna stavite 1 jaje, 2 kašičice soli, 1 kašiku šećera, 30 grama kvasca, 1 malu šoljicu ulja. Staviti malo vode pa umesiti pogaču.

Kada umesite testo odvojite ih na 3 loptice, premesite na stolu i ostavite ih 15 minuta da se testo odmori.

Pogača
foto: Printscreen Youtube /kuhinja valentine mašković

Uzmite jednu lopticu pa je dobro rastanjite i premažite maslinovim uljem. A potom je urolajte i ostavite sa strane. Tako uradite sa svakom lopticom testa.

Pogača
foto: Printscreen Youtube /kuhinja valentine mašković

Secite rolat na par centimetara i ređati ih u dublju šerpu ili tepsiju.

Pogača
foto: Printscreen Youtube /kuhinja valentine mašković

Ostavite da telo odmori oko pola sata. Premažite pogaču uljem i pecite je na 180 stepeni Celzijusa dok ne porumeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs