Neodoljiva!

POGAČA KOJA JE HRSKAVA SPOLJA, A UNUTRA SE LISTA KAO BUREK: Baka je pravi od jeftinih sastojaka, a ukus se NE ZABORAVLJA

Lisnata pogača koja je neodojivo hrskava se pravi vrlo jednostavo, a od nje ukusnije ne postoji!

Recepti
16:35h Autor:
POGAČA KOJA JE HRSKAVA SPOLJA, A UNUTRA SE LISTA KAO BUREK: Baka je pravi od jeftinih sastojaka, a ukus se NE ZABORAVLJA
Kako se pravi lisnata pogača?, Foto: Printscreen Youtube / Bakina kuhinja

Lisnata pogača koja ima neverovatno hrskavu koricu je specijalitet koji morate porbati, ako još niste! Svi koji su je jeli, tvrde da ne postoji lepša, a potrebno vam je svega 6 sastojaka i vrlo malo vremena za pripremu.

Sastojci za ovu preukusnu pogaču:

  • 300 gr brašna
  • 150 ml mleka
  • 100 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 80 gr maslac ili margarina
  • so
Pogača
foto: Printscreen Youtube / Bakina kuhinja

Način pripreme:

U vanglu sipati brašno, so prašak za pecivo, mleko ulje i zamesiti mekše testo, pa podeliti ga na 5 delova.

Oblikovati loptice i pokriti da "odmore" oko 5 minuta. Loptice razviti što tanje i premazati rastopljenim maslacom. Zadnju ne mazati, samo poklopiti.

Oklagijom razviti testo što više. Istopiti maslac i premazati ga sa njim, a onda uviti u rolnicu, pa u puža. Staviti u tepsiju, koja je prethodno podmazana, prečnika 28 cm.

Pomešati žumance, malo ulja i kašiku mleka, i sa tim premazati pogaču pre ubacivanja u rernu. Nožem malo zaseći uzduž i popreko. Peći na 200 stepeni 40-45 minuta. Nakon pečenja, prekriti je i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Detaljan postupak možete pogledati u videu ispod:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs