FOKAČA - NAJJEFTINIJA ITALIJANSKA POGAČA: Spolja hrskava i slana, unutra mekana kao sunđer

Italijanska fokača može da se posluži uz meze, za večeru, ali je idealna za pravljenje sendviča

Recepti
Autor:
FOKAČA - NAJJEFTINIJA ITALIJANSKA POGAČA: Spolja hrskava i slana, unutra mekana kao sunđer
Fokača, Foto: Pritnscreen/youtube

Ovo je osnovni recept za fokaču. Po potrebi možete da dodajete sastojke koji vama prijaju: paradajz, luk, beli luk i td.

Potrebno je:

  • 500 grama belog brašna
  • 1 kašika soli
  • 1 kesica suvog kvasca ili pola kockice svežeg kvasca
  • 1 kašika soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 400 ml mlake vode.
  • Origano

Priprema: U prosejano brašno dodajte 1 kašiku šećera i pola kocke kvasca. Dodajte vodu i umesite testo. Dodajte so pa premesite testo, a zatim isto sve uradite i sa ulje. Ostavite da testo nadođe oko 20 minuta. Premesite ga i prebacite u pleh, dodajte još malo ulja, soli i origana. Ostavite da nadođe, a onda pecite u zagrejanoj rerni dok se ne stvori zlatna korica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs