Za pripremu vam je potrebno samo 6 sastojaka. A to su:
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, kvasac i šećer, pa dodajte malo tople vode i mesite testo. Tek onda dodajte so, dolijte još vode i nastavite da mesite dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Prebacite na pobrašnjenu podlogu i mesite do testo ne omekša. Oblikujte loptu, vratite u posudu i prelijte sa vrlo malo ulja, pa ga razmažite po površini lopte.
Hermetički zatvorite i ostavite da odstoji i naraste oko sat i po.
Ako ne znate šta danas da kuvate probajte ovo: Složenac od povrća i mesa!
Nakon toga, testo istresite na nauljenu podlogu i poklopite. Na srednjoj vatri zagrejte nauljani tiganj, prebacite u njega testo, blago ga pritisnite rukama da se raširi po tiganju i poklopite.
Pecite dok donji deo hleba ne dobije zlatnu boju, pa prevrnite na nauljani tanjir, a zatim ponovo vratite u tiganj da se ispeče i odozdo.
Prijatno!