MORATE DA PROBATE

DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA: Najmekše i najvazušastije testo koje ćete probati! (RECEPT)

Ovo je jedan od boljih recepata za pogaču. Pravi se lako, a peče brzo

Recepti
14:16h Autor:
DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA: Najmekše i najvazušastije testo koje ćete probati! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Za pripremu vam je potrebno samo 6 sastojaka. A to su:

  • 400 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 dl tople vode
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice šećera
  • malo ulja

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, kvasac i šećer, pa dodajte malo tople vode i mesite testo. Tek onda dodajte so, dolijte još vode i nastavite da mesite dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Prebacite na pobrašnjenu podlogu i mesite do testo ne omekša. Oblikujte loptu, vratite u posudu i prelijte sa vrlo malo ulja, pa ga razmažite po površini lopte.

Hermetički zatvorite i ostavite da odstoji i naraste oko sat i po.

Ako ne znate šta danas da kuvate probajte ovo: Složenac od povrća i mesa!

foto: Shutterstock

Nakon toga, testo istresite na nauljenu podlogu i poklopite. Na srednjoj vatri zagrejte nauljani tiganj, prebacite u njega testo, blago ga pritisnite rukama da se raširi po tiganju i poklopite.

Pecite dok donji deo hleba ne dobije zlatnu boju, pa prevrnite na nauljani tanjir, a zatim ponovo vratite u tiganj da se ispeče i odozdo.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs