PEČENO PILE NA TURSKI NAČIN: Svaki komad mesa sočan i začinjen, mekan i preukusan

Iako nam je turska kuhinja veoma bliska, ovakav način spremanja piletine niste videli do sada

Recepti
12:45h Autor:
PEČENO PILE NA TURSKI NAČIN: Svaki komad mesa sočan i začinjen, mekan i preukusan
Piletina na turski način, Foto: Printscreen/youtube

Svaki put kada želite nešto ukusno i egzotično, potražite recept u turskoj kuhinji. Potrebno:

  • 1 celo pile
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 kašike meda
  • soja sos
  • kašika senfa
  • kašika paradajz pirea
  • suva začinska paparika
  • korijander
  • so i biber
  • maslac i maslinovo ulje

Priprema: Pile dobro usolite i pobiberite, a zatim ga isecite preko sredine. Zapecite ga u tiganju s jedne i s druge strane dok ne dobije zlatnu boju. Prebacite pile u vatrostalnu činiju, a onda ga premažite kombinacijom meda i začina. Pokrijte folijom i pecite u rerni oko 45 minuta.

U tiganju izdinstajte luk i žutu papriku sitno seckanu. Dodajte kuvan krompir i začine, ako i peršun. Poslužite uz pečeno pile i uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs