preukusna!

PROVERENO DOBAR RECEPT ZA BELU ČORBU KOJU ĆE VAŠI UKUĆANI OBOŽAVATI: Zdrava je i preukusna, može vam zameniti CEO RUČAK

Bela čorba posebno prija u hladnim zimskim danima!

Recepti
10:39h Autor:
PROVERENO DOBAR RECEPT ZA BELU ČORBU KOJU ĆE VAŠI UKUĆANI OBOŽAVATI: Zdrava je i preukusna, može vam zameniti CEO RUČAK
Recept za najbolju belu čorbu, Foto: Princsreen Youtube / Home Made Recipes

Bela čorba se veoma često nalazi na trpezi u našim domaćinstivma i gotovo da ne postoji osoba koja ne voli da je jede. Osim što ima neodoljiv ukus, prepuna je vitamina, a neretko može da vam posluži u kao obrok.

Donosimo vam provereno dobar recept po kojem ćete skuvati najbolju belu čorbu. Sigurni smo da će vašu ukućani tražiti tanjih više.

Bela čorba
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 2 šargarepe
  • 1 paštrnak
  • 1 koren peršuna
  • 1 krompir
  • 1 glavica crnog luka
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 kašika suvog začina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 – 2 žumanca ( zavisno kako volite, za prvi put stavite jedno )
  • 150 gr kisele pavlake
  • peršunov list

Kako se priprema?

Sitno iseckati crni luk. Možete ga, takođe, izblendirati ili izrendati, jer je tako mnogo sitniji, te brže izdinsta i ne vidi se u čorbi. Luku dodati čašu vode i kašiku začina, pa staviti da se dinsta. Za to vreme pripremati belo meso i povrće.

Belo meso iseckati na sitne kockice i dodati luku kada je čaša vode isparila. Naliti opet čašu vode kada dodate meso, pa ostaviti da se dinsta.

Šargarepu, paštrnak, koren peršuna i krompir očistiti i sitno iseckati. Kada je isparila skoro sva voda kada iz dinstanog luka i meso - sipajte povrće, pa nalijte 2l vode. Dodajte so i ostavite da provri, pa smanjite vatru i ostavite da se tako kuva dok sve ne omekša. Povremeno promešajte.

Kada se sve dobro skuvalo i omekšalo dolijte vode koliko mislite da treba, ako više volite gušću sipajte manje i obrnuto. Opet vratite na vatru da provri. Za to vreme umutite žumance sa pavlakom.

Kada čorba provri sklonite sa vatre, pa dodajte smesu od jaja i pavlake. Polako sipajte i mešajte. Iscedite sok od limuna i dodajte čorbi. Pri posluženju možete odozgo posuti seckanim peršunom.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs