RUČAK ZA DANAS: Hilandarska čorba od krompira, okrepljujuće posno jelo

Čak i kada se posti ne sme da se zanemari ručak "na kašiku". Spremite ukusnu hilandarsku čorbu od krompira

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Hilandarska čorba od krompira, okrepljujuće posno jelo
Foto: Profimedia

Danas je Preobraženje, dan kada svaki pravoslavac neizostavno posti:

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 500 g šargarepe
  • 2-3 glavice crnog luka
  • So
  • malo ulja
  • Origano
  • peršun

Priprema: Krompire i šargarepu oljuštiti, iseckati na kockice (šargarepu na kolutiće). Propržiti luk na ulju (ako postite na vodi, samo ga omekšajte toplom vodom). U tiganj dodajte krompir i šargarepu, posolite, poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri. Čorba je gotova kad se povrće omekša, a smesa zgusne. Po želji, na kraju dodajte i iseckan peršun i malo origana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs