ukusne i neodoljive

ZIMSKE PIHTIJE NA STARINSKI NAČIN: Tradicionalno jelo koje Srbi obožavaju, a po ovom receptu svima će USPETI

Recept za pihtije, jedno od omiljenih tradicionalnih srpskih jela.

Recepti
Autor:
ZIMSKE PIHTIJE NA STARINSKI NAČIN: Tradicionalno jelo koje Srbi obožavaju, a po ovom receptu svima će USPETI
Pihtije, Foto: Bakina kuhinja

Gotovo da nema čoveka koji ne voli pihtije koje se prave od mešavine mesa i začina. Najčešće se prave zimi, te su nezaobilazan deo praznične trpeze.

Sastojci:

  • 4-5 svinjskih mladih nogica
  • 1 suva svinjska kolenica ili rebra
  • so, biber u zrnu
  • lovorov list
  • 1 glavica belog luka
  • voda

Priprema:

Očistiti nogice, oprati ih i staviti u dublju šerpu sa vodom da se kuvaju, a zatim dodati so, biber i ,lovorov list. Kuvati ih 10-15 min, pa pokupiti penu. Zatvoriti poklopac i kuvati na tihoj vatri oko 3 sata. Ukoliko imate ekspres lonac, potrebno je kuvati 1 - 1,5 sat.

Kad su skuvane ocediti čorbicu, a meso odvojiti od kostiju. U tanjire rasporediti sitno seckani beli luk i odvojeno meso. Pihtije posoliti i čorbicom preliti meso sa belim lukom.

Ostaviti preko noći da se stegnu, pa iseći na kocke.

Prijantno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs