probajte

PREPUNA POVRĆA, SPREMA SE ZA ČAS: Manolo Blanik otkrio recept svoje omiljene čorbe iz detinjstava!

Modni dizajner poreklom iz Španije poznat je, između ostalog, po visokim potpeticama koje je osmislio za potrebe čuvene serije Seks i grad. Međutim, danas sa polja mode prelazimo u kuhinju i predstavljamo vam recept za čorbu koju je Manolo Blanik jeo u detinjstvu

Recepti
14:18h Autor:
PREPUNA POVRĆA, SPREMA SE ZA ČAS: Manolo Blanik otkrio recept svoje omiljene čorbe iz detinjstava!
Foto: Bakina kuhinja

Kako je priznao, u tom periodu, kuća je mirisala na okrepljujuće povrće u tanjiru. Iako mnogi smatraju da čorba i nije previše primamljiva kada se nađe na meniju, ova koju vam predstavljamo u narednim redovima nešto je posebno. A ono što je najbolje – vrlo je laka za pripremu!

Sastojci:

  • 450 g šargarepe
  • 450 g bundeve
  • 450 g paradajza
  • 2 repe
  • 1 crni luk
  • 1 konzerva leblebija
  • 400 g artičoka (u konzervi)
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika brašna
  • prstohvat začinske paprike

Priprema:

Oljuštite i iseckajte šargarepu, crni luk, repu, paradajz i bundevu. Pripremite tiganj u koji ćete dodati maslinovo ulje, pa uključite šporet na srednju temperaturu. Kada se ulje zagreje, izdinstajte luk, dodajte brašno i začinsku papriku, pa dobro promešajte. Dodajte i naseckanu šargarepu i bundevu, prelijte povrće vodom, pa sve lepo promešajte i ostavite da se krčka narednih 20 minuta. Zatim na red dolaze repa, paradajz i artičoke iz konzerve koje treba malo posoliti. Sačekajte da sve namirnice kuvanjem omekšaju, i tek pri kraju im dodajte leblebije. Sve dobro promešajte, i servirajte toplo.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs