Potrebno je:

  • 1 litar vode;
  • zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice;
  • 100 grama sočiva;
  • 300 grama telećeg mesa isečenog na kockice;
  • 300 grama pilećeg mesa isečenog na kockice;
  • 2-3 listića lovora;
  • maslac;
  • 1 kašika brašna;
  • malo vode i mleka;
  • so, biber;
  • 50 ml pavlake;
  • 1 jaje;
  • sitno seckan peršun;
  • limunov sok.
profimedia0069886884.jpg
Foto: Profimedia

Priprema: U litar vode dodati zelen (šargarepu i koren paštrnaka) isečenu na kockice, 100 grama crvenog sočiva, po 300 grama telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora. Kuvati 2-3 sata. Dodavati vodu po potrebi.

U posebnoj činiji izmešajte maslac, brašno, mleko i malo vode. Kad napravite takvu zapršku sipajte je u čorbu koja vrti. Mešajte. Zatim u činiji umutite jaje i pavlaku pa i to dodajte u čorbu koja vri. Dodajte peršun pa sklonite sa ringle.

Limunov sok dodajte po želji.

Bonus video:

02:01
NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA MESOM I PALAČINKE! Sin Dejan umalo da osvojio 10.000 dinara u najzabavnijoj kulinarskoj emisiji! Izvor: Kurir televizija
02:01
NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA MESOM I PALAČINKE! Sin Dejan umalo da osvojio 10.000 dinara u najzabavnijoj kulinarskoj emisiji! Izvor: Kurir televizija

Najbolja i najhranljivija čorba svih vremena svakako je Begova čorba koju treba da pripremite jednom nedeljno

Najbolja i najhranljivija čorba svih vremena svakako je Begova čorba koju treba da pripremite jednom nedeljno