ITALIJANSKA FOKAČA, NEMA SLASNIJE POGAČE OD OVE: Sprema se veoma jednostavno, a može da zameni ceo obrok

Donosimo vam jednostavan recept za popularnu italijansku fokaču, pogaču kojoj je teško odoleti.

Recepti
Autor:
ITALIJANSKA FOKAČA, NEMA SLASNIJE POGAČE OD OVE: Sprema se veoma jednostavno, a može da zameni ceo obrok
Recept za fokaču, Foto: Shutterstock

Fokača je ukusni, pljosnati hleb sa mediteranskim začinima, maslinama i maslinovim uljem kojem je teško odoleti.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 2 kašike soli
  • 1 suvi kvasac
  • 350 ml mlake vode
  • maslinovo ulje
  • ruzmarin
  • beli luk
  • čeri paradajz

Priprema:

Sjediniti brašno, suvi kvasac, šećer i so. Dodati mlaku vodu i maslinovo ulje. Promešati i brašnom zamesiti testo. Testo ostaviti u frižider da što duže odstoji. Testo odmah razvući i staviti u podmazan pravougaoni pleh. Preko staviti streč foliju i ostaviti da odstoji oko 1h na toplom mestu.

Maslinovo ulje zagrejati da bude mlako, dodati sitno iseckani beli luk i suvi ruzmarin. Sklonite streč foliju i time prelijte testo a zatim u testu napravite udubljenja da biste tu stavili masline i čeri paradajze.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs