PRELIVENA PITA SA MESOM ZA KOJU SVI KAŽU DA JE UKUSNIJA I OD BUREKA: Baka otkrila da je zbog ovog sastojka TAKO SOČNA

Prelivena pita sa mesom svaki put nestane sa stola neverovatnom brzinom i niko se na zadrži na jednom parčetu.

Recepti
22:48h Autor:
PRELIVENA PITA SA MESOM ZA KOJU SVI KAŽU DA JE UKUSNIJA I OD BUREKA: Baka otkrila da je zbog ovog sastojka TAKO SOČNA
Kako se pravi prelivena pita sa mesom?, Foto: Printscreen Youtube / Bakina kuhinja

Prelivena pita se mesom je svojevrsni specijalitet koji su posebno naše bake pravile. Toliko je sočna i neodoljiva da svakoga osvoji već pri prvom zalogaju. A kada se nađe na trpezi, cela porodica se obraduje. Oni koji su je probali, tvrde da je bolja i ukusnija od bureka, zato vam preporučujemo da je obavezno napravite i uverite se sami!

Sastojci:

  • 2 veće glavice crnog luka
  • 2 manja veza mladog crnog luka
  • 500 gr mlevenog mesa
  • 2 rendana krompira
  • biber
  • suvi začina
  • so
  • ulje
  • 500 gr tankih kora
  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode (može i mleko)

Način pripreme:

Iseći sitno crni luk i mladi luk i upržiti, pa dodati mleveno meso i dinstati ga 15 minuta. Potom dodati rendani krompir, biber, suvi začin i soli po želji. Sve dobro izjednačiti.

U podmazani pleh ređati dve kore koje se naulje, a onda staviti treću i na nju tri kašike fila. Ponavljati postupak sve dok ne istrošite nadev.

Zatim sa dve kore "ušuškati" pitu i iseći je na kocke. U veće lonče umutiti jaja, jogurt i kiselu vodu. Preliti pitu i protresti. Peći na 200 stepeni oko 50 - 60 minuta da ispari tečnost i lepo zarumeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs