ROMSKA PITA: Bolja i ukusnija od bureka, a može da je napravi i dete

Sjajna Valentina Mašković snimila je fenomenalan recept za romsku pitu koja se sprema jednostavno i brzo

Recepti
Autor:
ROMSKA PITA: Bolja i ukusnija od bureka, a može da je napravi i dete
Kako se sprema romska pita?, Foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentina mašković

Sastojci:

  • 600 gr brašna
  • 2 kašičice soli
  • 300-350 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 150 gr masti
  • 300 gr sira
    romska pita
    foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentina mašković

Priprema: Umesite testo od brašna, soli i vode. Testo premesite na ulju pa ostavite da odstoji oko 20 minuta. Površinu stola pouljite i na njoj razvijte koru što možete više. Na razvijenu koru stavite ruku i isecite ostatak kore u obliku sunčevih zraka. Koru tako preklopite, premažite sa masnoćom, i tako radite sa svim zracima. Tako premazanu koru razvucite i prebacite u tepsiju tako da krajevi prelaze malo preko tepsije. Filujte obilno sa sirom i preklopite sa drugom korom. Zatim opet filujete i stavljate još jednu koru i tako dok ne potrošite sve kore. Peći u zagrejanoj rerni na 220 Celzijusa oko 15 do 20 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs