Sastojci:
- 500 g tankih gotovih kora
- Za fil:
- 500 g očišćenog špinata ( može i seckani smrznuti, ali ga treba prethodno odmrznuti i ocediti, nikako ne koristiti pasirani)
- 450 - 500 g mekog svežeg kravljeg sira (može i neki drugi)
- 3 jaja
- 2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice belog luka u granulama
- Za premaz kora
- 1 dl ulja
- Za premaz rolnica
- 1 jaje
- 1 kašičica ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
U činiju razbiti jaja, dodati sve začine i dobro promešati viljuškom, a zatim dodati sir i sve lepo sjediniti. Na kraju umešati špinat koji smo dobro oprali, ocedili i iseckali na komadiće. Ukoliko koristimo smrznuti seckani špinat treba ga prethodno odmrznuti i ocediti. Probati da li je dovoljno začinjeno, pa po potrebi dodati začina.
Složiti kore jednu na drugu. Prvu koru premažite uljem. U sredinu kore staviti 2 kašike nadeva. Razmazati nadev po sredini kore, 3 - 4 prsta na levom i desnom kraju a i gornji sloj ostaviti prazan. Preklopiti levi prazni kraj prema sredini, preko nadeva, pa isto tako napraviti i sa desnom stranom. Smotati rolnicu počevši od daljnjeg dela prema gore, sve do kraja.
Rolnice složite u pleh obložen papirom za pečenje. U činiji razmutite jaje, so i ulje i time premažite rolnice. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta dok ne porumene.
Prijatno!