BRZA PITA ZELJANICA OD GOTOVIH KORA: Jeftina, ukusna i mekana, a gotova je za samo 20 minuta

Donosimo vam recept za brzu pitu zeljanicu od gotovih kora, koja se sprema za 20 minuta.

Recepti
18:46h Autor:
BRZA PITA ZELJANICA OD GOTOVIH KORA: Jeftina, ukusna i mekana, a gotova je za samo 20 minuta
Recept za pitu zeljanicu od gotovih kora, Foto: Printscreen Youtube/ Vlatkini recepti

Sastojci:

  • 500 g tankih gotovih kora
  • Za fil:
  • 500 g očišćenog špinata ( može i seckani smrznuti, ali ga treba prethodno odmrznuti i ocediti, nikako ne koristiti pasirani)
  • 450 - 500 g mekog svežeg kravljeg sira (može i neki drugi)
  • 3 jaja
  • 2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice belog luka u granulama
  • Za premaz kora
  • 1 dl ulja
  • Za premaz rolnica
  • 1 jaje
  • 1 kašičica ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

U činiju razbiti jaja, dodati sve začine i dobro promešati viljuškom, a zatim dodati sir i sve lepo sjediniti. Na kraju umešati špinat koji smo dobro oprali, ocedili i iseckali na komadiće. Ukoliko koristimo smrznuti seckani špinat treba ga prethodno odmrznuti i ocediti. Probati da li je dovoljno začinjeno, pa po potrebi dodati začina.

Složiti kore jednu na drugu. Prvu koru premažite uljem. U sredinu kore staviti 2 kašike nadeva. Razmazati nadev po sredini kore, 3 - 4 prsta na levom i desnom kraju a i gornji sloj ostaviti prazan. Preklopiti levi prazni kraj prema sredini, preko nadeva, pa isto tako napraviti i sa desnom stranom. Smotati rolnicu počevši od daljnjeg dela prema gore, sve do kraja.

Rolnice složite u pleh obložen papirom za pečenje. U činiji razmutite jaje, so i ulje i time premažite rolnice. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta dok ne porumene.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs