TUSKA PITA SA SIROM: Najlakši način za pripremu lisnatog testa koje se samo razdvaja na svaki dodir

Kako se u Turskoj sprema pita od sira pogledajte u videu ispod teksta

Recepti
Autor:
TUSKA PITA SA SIROM: Najlakši način za pripremu lisnatog testa koje se samo razdvaja na svaki dodir
Turska lisnata pita, Foto: Printscreen/youtube

Pita sa sirom sa domaćim korama nikad nije bila lakša za izradu:

Sastojci:

  • 800 g brašna
  • 450 ml vode
  • 1 kašika soli
  • 250 g margarina

Fil:

  • 300 g sira
  • 2 jaja

Priprema: Umesite testo sa brašnom vodom i malo soli. Premesite testo sa malo brašna dok ne dobijete lepe i čvrste loptice. Razvijte jednu lopticu pa je premažite margarinom, savijte je i ostavite u frižider oko 40 minuta da se testo odmori.

Posle 40 minuta, zvadite testo, razvijte ga a potom filujte pa pecite u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs