Ako ste makar jednom bili u Turskoj, morali ste da probate lahmadžun, tanku lepinjicu nadevenu mesom i povrćem.
Recept za ovo pikantno jelo prenosi se s kolena na koleno, a lahmadžun se može poslužiti i za ručak i za večeru i služiti uz sezonsku salatu ili jogurt.
Trik je u tome da lepinjice budu tanke i hrskave, a nadev bogat i šaren.
![Lahmadžun](/data/images/2023/09/09/18/337541_shutterstock-2209103643_ff.jpg?ver=1694278247)
Sastojci:
- 500 g brašna
- 5 kašika ulja
- 100 ml mleka
- kafena kašičica suvog kvasca
- soli po ukusu
- 250 g mlevenog mesa
- 500 g paprike
- 400 g luka
- 500 g paradajza
- 5 kašika ajvara
- biber, ljuta tucana paprika
- veza svežeg peršunovog lišća
Priprema:
U posudu sipajte mleko, dodajte suvi kvasac, ulje i brašno, a onda i malo soli, pa zamesite testo. Ostavite posudu sa testom na stranu dok pripremate nadev.
Očistite i isecite luk, pa ga spustite u tiganj da se kratko izdinsta. Potom mu dodajte mleveno meso, a kad meso posvetli, dodajte očišćene iseckane sveže paprike i iseckan paradajz, pa nastavite sa dinstanjem. Smesa bi trebalo da bude mekana toliko da možete da je izmiksate u blenderu tako da dobije konzistenciju paštete.