Uz jogurt je najbolji

RAZLJEVAK S TIKVICAMA I GRIZOM: Večera koja se pravi za tili čas, a jede natenane i sa uživanjem

Tikvice su veoma zdravo, ali i veoma jeftino povrće koje se mora iskoristiti maksimalno

Recepti
Autor:
RAZLJEVAK S TIKVICAMA I GRIZOM: Večera koja se pravi za tili čas, a jede natenane i sa uživanjem
Foto: Shutterstock

Ovu pitu voli i mlado i staro, a koliko je ukusna govori to da se na svakom stolu pojede pre nego što se ohladi.

Sastojci:

  • 1 kg mladih tikvica
  • 50 g oštrog brašna tip 400
  • 100 g griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 jaja
  • 250 g svežeg sira
  • so, biber
Tikvice
foto: Profimedia

Priprema:

1. Tikvice operite, narendajte i ostavite sa strane (nemojte ih soliti). Dobro izmešajte brašno, griz i prašak za pecivo.

2. Umutite jaja, pa im dodajte sir, biozačin, biber, so, smesu brašna.

3. Vatrostalnu posudu premažite maslacem i pospite grizom, pa u nju sipajte pripremljenu smesu.

4. Pitu pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35 minuta (dok lepo ne porumeni).

5. Toplu nasecite na kriške i poslužite uz jogurt.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs