Ne morate uvek džigericu praviti na isti način - izdinstanu na luku. Ovaj ručak će vas oduševiti!
Sastojci:
* 200 g pileće džigerice * 200 g bukovača * 1,5 dl belog vina * 4 dl kiselog mleka * 2 kašičice pirea od paradajza * 1 feferon (ko voli ljuto) * malo peršuna * biozačin, so i biber
Priprema:
1. Džigericu dobro oprati i ocediti, a bukovače očistiti i naseći na trake širine jednog centimetra i dinstati ih sve dok tečnost ne ispari.
2. Posebno dinstati džigericu, i kad promeni boju, zaliti je vinom, a zatim dodati bukovače. Posoliti, pobiberiti, po želji dodati feferon, pire od paradajza, biozačin i kiselo mleko, pa jelo još vrlo malo dinstati i na kraju dodati peršun.
3. Ovako pripremljenu džigericu možete poslužiti s raznim prilozima, poput palente ili krompira-pirea.