Kiflice sa mlekom i maslacem koje će oduševiti celu porodicu. Možete ih puniti i slatkim i slanim nadevom, sve je stvar ukusa ali ih možete i ostaviti prazne, neće biti ništa manje ukusne.
Recept je jednostavniji tako da ga mogu praviti i početnici.
SASTOJCI:
- 500 ml mleka
- 1 kašika šećera
- 40 g svežeg ili 10 g suvog kvasca
- 75+50 g maslaca
- 1 kašika soli
- 800+100 g mekog brašna
- 1 žumance
- 1 kašika mleka

PRIPREMA:
U veću posudu sipati toplo mleko pa dodati kvasac, šećer i dve kašike brašna. Promešati pa ostaviti desetak minuta da kvasac počne da deluje.
Za to vreme otopiti 75g maslaca i ostaviti da se ohladi. Nakon deset minuta dodati maslac i 500g brašna pa sve promešati varjačom. Dodati još malo brašna i so pa nastaviti mešanje.
Na radnoj površini razvući umešeno testo te ga premazati preostalim maslacem. Zatim mesiti testo sve dok se maslac potpuno ne ugradi u njega.
Formirajte lepu kuglu testa a zatim je podelite na dva jednaka dela. Prekriti krpom pa ostaviti da odstoji oko sat vremena.
Nakon toga razvući jedan komad testa oklagijom u krug pa podeliti pa podeliti na trouglove za kiflice.

Punjenje trouglova je proizvoljno i može biti i slatko i slano, zavisi od vašeg ukusa. Uviti kiflice pa poslagati u pleh a zatim ostaviti tako da odstoje pokrivene krpom još pola sata.
Umutiti žumance sa kašikom mleka pa premazati kiflice. Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20-25minuta. Pečene ih premažite maslace dok su još tople. Prijatno!