Sastojci za testo:
- 250ml. mleka
- 1 jaje
- 30g. kvasca
- 100g. šećera
- 100ml. ulja ili otopljen puter
- 1 ravna kašičica soli
- 2 vanil šećera
- kora od 1 limuna
- 650gr. brašna
Fil:
- 500ml. soka od višnje
- 100-150gr. šećera
- 600-700gr. višanja
- 2 kašike ekstrata ruma
- 2 pudinga od jagode- vanile
Priprema: Umesite testo tako što ćete u mlako mleko staviti šećer i kvasac, a kada se kvasac aktivira dodajte ulje, so, vanil šećer, koru limuna, jaje i brašno pa sve umutite. Ostavite testo da se udvostruči.
Dok testo narasta, spremite fil tako što ćete skuvati puding od jagode i vanile u pola litre soka od višanja. Skuvanom pudingu dodajte višnje i ekstrakt ruma. Promešajte pa time filujte razvučeno testo.
Savijte štrudlu, stavite u pleh i 10 minuta pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa. Posle smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa pa pecite još 30 minuta.
Ova štrudla je prava domaćinska poslastica kojoj niko ne može da odoli
Budi deo Stil zajednice.