DOMAĆA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA I PUDINGOM: Recept iz starih vremena kada se nije pazilo na kalorije, ali zato jeste na UKUS

Ova štrudla je prava domaćinska poslastica kojoj niko ne može da odoli

Recepti
Autor:
DOMAĆA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA I PUDINGOM: Recept iz starih vremena kada se nije pazilo na kalorije, ali zato jeste na UKUS
Stari recept za štrudlu od višanja i pudinga, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci za testo:

  • 250ml. mleka
  • 1 jaje
  • 30g. kvasca
  • 100g. šećera
  • 100ml. ulja ili otopljen puter
  • 1 ravna kašičica soli
  • 2 vanil šećera
  • kora od 1 limuna
  • 650gr. brašna

Fil:

  • 500ml. soka od višnje
  • 100-150gr. šećera
  • 600-700gr. višanja
  • 2 kašike ekstrata ruma
  • 2 pudinga od jagode- vanile

Priprema: Umesite testo tako što ćete u mlako mleko staviti šećer i kvasac, a kada se kvasac aktivira dodajte ulje, so, vanil šećer, koru limuna, jaje i brašno pa sve umutite. Ostavite testo da se udvostruči.

Dok testo narasta, spremite fil tako što ćete skuvati puding od jagode i vanile u pola litre soka od višanja. Skuvanom pudingu dodajte višnje i ekstrakt ruma. Promešajte pa time filujte razvučeno testo.

Savijte štrudlu, stavite u pleh i 10 minuta pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa. Posle smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa pa pecite još 30 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs