BORANIJA NA DALMATINSKI NAČIN: Ovako spremljen ručak možete bez problema da ponesete i na posao - preukusno i zdravo

Ljudi iz Dalmacije praktikuju hladnu salatu od boranije koja može da se jede i par dana, pod uslovom da je čuvate u frižideru

Recepti
Autor:
BORANIJA NA DALMATINSKI NAČIN: Ovako spremljen ručak možete bez problema da ponesete i na posao - preukusno i zdravo
Boranija na dalmatinski način, Foto: Shutterstock

Boranija je mahunarka koja spada u red zdravijih namirnica, a mi smo došli do savršenog recepta za salatu od boranije koju možete nositi i na posao.

Potrebno je:

  • 500 grama boranije
  • 50 grama prepečenog susama
  • 100 grama sirovog kikirikija
  • malo ljute papričice
  • malo maslinovog ulja
  • malo belog luka

Priprema: Boraniju očistite i prokuvajte oko 15 minuta. Procedite pa preručite u činiju. Preko boranije dodajte susam, kikiriki, proceđen beli luk, so i biber, maslinovo ulje, ljute papričice, a može i peršun. Sve promešajte i stavite u činiju sa poklopcem. Možete poneti ovaj obrok i na posao.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs