I deca je vole

MUSAKA S BORANIJOM KOJA SE TOPI U USTIMA, BOLJA ČAK I OD ONE S KROPMIROM: Pravi se LAKO, a imaćete IZDAŠAN I ZDRAV RUČAK

Musaka sa boranijom, pripremljena na ovaj način, svideđe vam se više nego ona sa klasična sa krompirom!

Recepti
11:28h Autor:
MUSAKA S BORANIJOM KOJA SE TOPI U USTIMA, BOLJA ČAK I OD ONE S KROPMIROM: Pravi se LAKO, a imaćete IZDAŠAN I ZDRAV RUČAK
Recept za najbolju musaku od boranije, Foto: Shutterstock

Najvažnije u ovom receptu je to da boranija nema žilice. Sve ostalo će se "poslagati" samo. Prijatno!

Sastojci:

  • 1/2 kg mlade žute ili zelene boranije
  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 4 čena belog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veći krompir
  • 4 jajeta
  • mleko
  • 1 kašika brašna
  • so, biber, biozačin
Boranija
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Boraniju obariti. Na ulju prodinstati crni luk, mleveno meso i narendanu šargarepu i na kraju dodati začine. Posebno umutiti četiri jajeta s mlekom i jednom kašikom brašna.

2. U podmazani pleh prvo poređati krompir isečen na tanke ploške (radi lakšeg vađenja). Preko toga staviti red boranije, red mlevenog mesa, zaliti smesom od jaja, pa tako ponavljati dok se ne potroše svi sastojci. 3. Peći u rerni dok jelo ne porumeni, pa ga poslužiti toplo uz kašiku pavlake ili milerama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs