ZAPEČENE MAKARONE: Ljubitelji bolonjeza, ovo je idealno jelo za vas, samo što je JOŠ UKUSNIJE

Možete koristiti mešano mleveno meso, junetinu, svinjetinu i piletinu

Recepti
Autor:
ZAPEČENE MAKARONE: Ljubitelji bolonjeza, ovo je idealno jelo za vas, samo što je JOŠ UKUSNIJE
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pakovanje makarona
  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 400 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • so, biber, biozačin
  • malo ulja
  • 1 tegla paradajz-pelata ili gustog paradajz-soka
  • 200 g rendanog sira trapista
Zapečene Makarone
foto: Thinkstock

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 200 stepeni.

2. Testeninu skuvati u slanoj vodi, ocediti je i preliti hladnom vodom da se ne lepi.

3. Sos: na malo ulja propržite sitno seckan luk. Dodajte meso i začine pa pržite desetak minuta. Šampinjone iseckajte na listiće i dodajte mesu i dinstajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Dodajte paradajz-sos. Krčkajte pet minuta pa masu dodajte makaronama i dobro sjedinite.

4. Testeninu i sos sipajte u tepsiju prethodno namazanu maslacem. Pecite 15 minuta pa jelo pospite rendanim sirom i vratite ga u rernu dok se sir ne otopi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs