Sastojci:
- pakovanje makarona
- 1/2 kg mlevenog mesa
- 400 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- so, biber, biozačin
- malo ulja
- 1 tegla paradajz-pelata ili gustog paradajz-soka
- 200 g rendanog sira trapista
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
2. Testeninu skuvati u slanoj vodi, ocediti je i preliti hladnom vodom da se ne lepi.
3. Sos: na malo ulja propržite sitno seckan luk. Dodajte meso i začine pa pržite desetak minuta. Šampinjone iseckajte na listiće i dodajte mesu i dinstajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Dodajte paradajz-sos. Krčkajte pet minuta pa masu dodajte makaronama i dobro sjedinite.
4. Testeninu i sos sipajte u tepsiju prethodno namazanu maslacem. Pecite 15 minuta pa jelo pospite rendanim sirom i vratite ga u rernu dok se sir ne otopi.