Ko ne može da zamisli obrok bez mesa neka ovo obavezno napravi. Umseto junetine možete da koristite i svinjetinu.
Sastojci:
* 800 g junetine * 1 kašika senfa * 7 čenova belog luka * 2 kašike soja sosa * 1 kašičica brašna * biozačin * 1 lovorov list * so, biber * ulje
Priprema:
1. Šnicle isecite na debljinu od 1 cm. Svaku šniclu posolite i pobiberite i stavite u tiganj na vrelo ulje da se kratko proprži sa obe strane (samo nekoliko minuta da se uhvati mala korica).
2. Nakon toga ih izvadite na tanjir, a u ulje u kojem su se pržile (i pustile sok) dolijte vodu (oko 7 dl), stavite veliku kašiku senfa, na ploške iseckan beli luk, soja sos, malo biozačina, lovorov list, opet malo bibera i kašičicu brašna razmućenu u malo hladne vode - ona će sosu dati malu gustinu.
3. U tepsiju u kojoj ćete peći šnicle poređajte meso, prelijte ga sosom, poklopite alu-folijom i pecite sat vremena u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
4. Jelo poslužiti uz krompir-pire i salatu po želji.