Jedan blizanac jeo samo meso, drugi se hranio veganski: Evo šta se desilo nakon 12 nedelja

Jedan par blizanaca se dogovorio da jede različitu hranu tokom 12 nedelja. Jedan je jeo samo meso, drugi se hranio veganski, a ovo su njihovi rezultati.

Fitnes & Nutricija
11:52h Autor:
Jedan blizanac jeo samo meso, drugi se hranio veganski: Evo šta se desilo nakon 12 nedelja
Braća Tarner, Foto: Printscreen/Youtube

Braća blizanci Hugo i Ros želeli su da se posvete jednom eksperimentu sa namirnicama i dijetama.

Naime, odlučili su da vide šta određeni način ishrane radi njihovom telu za 12 nedelja, pa su tako u januaru krenuli na različite dijete. Hugo je jeo samo vegansku hranu, dok se Ros posvetio ishrani od mesa.

Imali su pomoć istraživača koji su pomno pratili njihove mere, kao i analize krvi.

meso
foto: Shutterstock

Hugo i Ros su došli na tu ideju, zato što su jednojajčani blizanci i samim tim će lakše uporediti transformacije, jer su genetski identični. Hugo je započeo eksperiment sa težinom od 84 kilograma i 13 odsto telesne masti, a završio je sa dva kilograma manje, i smanjio je svoj procenat telesne masti na 12 odsto.

Njegovi nivoi holesterola u krvi su opali. Nakon 12 nedelja veganske ishrane, Hugo je prijavio više i konzistentnije nivoe energije, verovatno zato što se nivo šećera u krvi nije tako često smanjivao kao pre.

Braća Tarner
foto: Printskrin@theturnertwiins/Instagram

Na veganskoj ishrani, mentalna koncentracija Huga takođe je bila mnogo bolja zbog istog razloga.

Međutim, bilo je i nekih negativnih efekata. Iz razloga nepoznatih njemu, rekao je da je "samo izgubio" libido, iako primećuje da se ovaj sporedni efekat možda neće desiti svakome.

voće i povrće
foto: Shutterstock

Ros je počeo sa manjom težinom od 79 kilograma i 13 odsto telesne masti. On je dobio četiri i po kilograma mišićne mase i dva kilograma masti, što je povećalo njegov procenat telesne masti na 15 odsto, i završio je sa težinom od 85 kilograma.

Ros, koji je uvek bio nešto krupniji od brata, nije se mnogo promenio tokom ovog eksperimenta. Njegovi nivoi holesterola u krvi ostali su konzistentni tokom 12 nedelja, piše "BoredPanda".

Stil/Ona.rs

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs