2 PROVERENA RECEPTA ZA POSNE PUNJENE PAPRIKE: Prvi sa krompirom i lukom a drugi sa šampinjonima i pirinčem

Brzo i jednostavno se spremaju a idealne su za dane posta kao i za sve one koji ne konzumiraju mesne proizvode.

Recepti
Autor:
2 PROVERENA RECEPTA ZA POSNE PUNJENE PAPRIKE: Prvi sa krompirom i lukom a drugi sa šampinjonima i pirinčem
2 recepta za posne punjenje paprike, Foto: Profimedia

Posne punjene paprike, ukusne su i tople i hladne, odlične kako sa zelenim tako i sa crvenim paprikama. Sastav punjenja možete obogatiti različitim začinima po vašoj želji.

Toliko su ukusne i zasitne da vam neće nedostajati meso.

Paprike sa krompirom i lukom

SASTOJCI:

  • Paprika (Kod mene je bila predhodno zamrznuta)
  • Krompir
  • Praziluk
  • Crni luk
  • Beli luk
  • Pirinač
  • Peršun
  • Šargarepa
Punjene Paprike
foto: printscreen/youtube/Uvek Ukusno

Paprike se napune navedenim sastojcima, mere su proizvoljne i peku se pod folijom oko sat vremena a nakon toga uklonite foliju i pečete još nekih 15ak minuta da porumene. Ukoliko ste ljubitelj safta dodajte malo više vode ili soka od paradajza.

Paprike sa šampinjonima i prinčem

SASTOJCI:

  • Crni luk
  • Beli luk
  • Šargarepa
  • Šapinjoni
  • Pirinač
Punjene Paprike
foto: printscreen/youtube/ Bilja Biki

Isti postupak kao i za prethodni recept. Dodajte i začine poput majčine dušice, slatke paprike i bosiljka za bogatiji ukus. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs