Posne punjene paprike, ukusne su i tople i hladne, odlične kako sa zelenim tako i sa crvenim paprikama. Sastav punjenja možete obogatiti različitim začinima po vašoj želji.
Toliko su ukusne i zasitne da vam neće nedostajati meso.
Paprike sa krompirom i lukom
SASTOJCI:
- Paprika (Kod mene je bila predhodno zamrznuta)
- Krompir
- Praziluk
- Crni luk
- Beli luk
- Pirinač
- Peršun
- Šargarepa
Paprike se napune navedenim sastojcima, mere su proizvoljne i peku se pod folijom oko sat vremena a nakon toga uklonite foliju i pečete još nekih 15ak minuta da porumene. Ukoliko ste ljubitelj safta dodajte malo više vode ili soka od paradajza.
Paprike sa šampinjonima i prinčem
SASTOJCI:
- Crni luk
- Beli luk
- Šargarepa
- Šapinjoni
- Pirinač
Isti postupak kao i za prethodni recept. Dodajte i začine poput majčine dušice, slatke paprike i bosiljka za bogatiji ukus. Prijatno!