Sirotinjsko jelo koje je obožavao Dragan Nikolić: Bio je njegov specijalitet koji je spremao očas posla, a preukusno je

Donosimo vam recept za specijalitet Dragana Nikolića koji je obožavao.

Recepti
18:27h Autor:
Sirotinjsko jelo koje je obožavao Dragan Nikolić: Bio je njegov specijalitet koji je spremao očas posla, a preukusno je
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Legendarni glumac Dragan Nikolić, znao je da spremi svega nekoliko jela, a zapečeni krompir sa slaninom je bio njegov specijalitet.

Naši stari bake i deke često su to jeli kada nisu imali mogućnosti za više, a za krompir i slaninu se uvek imalo, tako da je ranijih godina ovo jelo bilo redovan obrok srpskih trpeza na selu.

Legendarni glumac ga je obično spremao zimi uz pivo, ali je i leti odličan obrok koji može da se posluži za ručak ili večeru.

Zapečeni krompir sa slaninom
foto: PrintscreenJutjub/CooKing

Sastojci:

  • 3 krompira
  • malo kajmaka
  • 6 šnita slanine

Priprema:

Nemojte ljuštiti koru krompira, nego ga samo operite i isečite na pola. Stavite u pleh i pecite na 200 stepeni nekih 15 minuta.

Zatim izvadite i stavite preko svakog šnitu slanine, malo kajmaka i vratite da se peče. Po želji možete dodati i neku crvenu papriku.

Kada bude gotov dodajte još malo kajmaka i poslužite uz hladno pivo.

Stil/Lepote Srbije

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs