Većina nas bi krompir mogla jesti u sva tri obroka, a harmonika krompir zna da bude savršena večera ako se spremi po ovom receptu:
Sastojci:
- 8-10 srednjih krompira
- 200 g pančete
- 200 g gaude
- 2 dl kiselog mleka
- 1 žumance
- 1dl ulja
- origano
Priprema:
1. Krompir oguliti, oprati i iseći na kriške tako da su spojene na dnu, tj. da krompir izgleda kao harmonika.
2. Između svake kriške staviti komadić gaude umotan u komad pančete. Nije potrebno soliti ili dodavati začine. Krompir politi s malo ulja, pa preostali sir narendati po pripremljenom krompiru i posuti origanom. Peći na 200 stepeni.
3. Kiselo mleko umutiti sa jednim žumancetom, pa nakon pola sata pečenja preliti krompir i peći ga još 15 minuta (zavisno od veličine krompira). Servirati uz salatu po želji.