Sastojci:

  • 2 kilograma krompira
  • 2 kašičice soli
  • 3 kašike maslaca
  • 1/2 šolje krem sira
  • 1/2 šolje mleka
  • so i biber

Priprema:

Ogulite krompir i isecite ga na kockice. Stavite krompir u lonac i prelijte ga vodom. Dodajte so i dobro promešajte. Kuvajte ga 15 do 20 minuta, dok voda ne proključa ili dok krompir ne omekša toliko da može da se probode viljuškom.

Ocedite krompir i vratite u šerpu. Dodajte maslac, krem sir, mleko i mešajte mikserom dok smesa ne postane glatka. Po želji dodajte so i biber.

Bonus video:

00:53
NE PROPUSTITE SPECIJALITETE PORODICE BOJIČIĆ! Novi zanimljivi recepti i odlična atmosfera u najpoznatijoj kuhinji Izvor: Promo

Otkrivamo sastojak koji pire krompir čini ukusnim i kremastim.