Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 60 g parmezana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 2 kašike peršuna
- pola šolje prezli
- 2 kašike mleka
- so i biber po ukusu
- brašno
- 120 ml suvog belog vina
- 120 ml vode
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, parmezan, beli luk, maslinovo ulje, peršun, prezle, mleko, so i biber. Od mešavine mesa formirajte loptice i svaku uvaljajte u brašno.
Zagrejte još malo maslinovog ulja u tiganju i pecite ćufte po 5 minuta po strani, ili dok ne postanu hrskave i zlatne boje. U tiganj sipajte vino i vodu i kuvajte na tihoj vatri još 10 minuta.
Bonus video: DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević