Potrebno je:
- 700gr junetine
- 300gr piletine bez kosti i kože
- 2 šargarepe
- 1 paškanat
- 1 celer
- 1 koren peršuna
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 lovorova lista
- pola kašičice soli
- 200 grama bamija
- sok od trećine limuna
Zaprška:
- 50 grama maslaca
- 2 kašike brašna
- 1 jaje
- 200 grama kiselog mleka
- 1 veza svežeg peršuna
Priprema: Meso iseckati na kockice naliti vodom i pustiti da ključa 10 ak minuta. Vodu odliti proprati meso vodom naliti novu vodu i dodati sledeću. Zatim dodati zelen i staviti lovor i začine i putiti da se kuva 40 minuta.
Dodati bamije i kuvati dok se sve ne ukrčka lepo. Lepo skuvanu čorbu gde se meso odvaja na konce začinite blagom zaprškom od 50gr, maslaca i 2 kašike brašna. Zatim dodajte začine po vašem ukusu: so, biber, muskatni oračić.
Čorbu neprestano mešajte da vam brašno ne dođe do dna. Smanjite temperaturu i dodajte 1 jaje, 200gr kiselog mleka i 1 vezu iseckanog peršuna.